10 Intrebari despre Epilarea Definitiva cu Laser

10 Intrebari despre Epilarea Definitiva cu Laser

1. Pe ce zone ale corpului poate fi aplicată epilarea definitivă cu laser?

Epilarea definitivă cu laser se poate aplica pe diferite zone ale corpului. Gambe, coapse, zona lombară, brațe, axile, abdomen, bărbie, mustață, pomeți, perciuni, linia bikinilor, zona interfesieră, fese și toată zona inghinală.

 
2. De ce nu se face epilarea definitivă cu laser femeilor însărcinate?

 Chiar dacă nu există dovezi științifice clare în ceea ce privește efectele epilării definitive cu laser în timpul sarcinii, este indicat să se urmeze sfatul medicilor iar procedura să nu se facă în această perioadă. Pentru siguranța atât a mamei cât și a bebelușului, este indicat ca pe durata sarcinii să înlocuiți această procedură cu epilarea clasică cu ceară.

 
3. Se poate face epilarea definitivă și acasă?

Tratamentul trebuie efectuat cu un aparat performant, care necesită experiența și expertiza unui estetician profesionist. Dacă dispozitivul nu este folosit corespunzător, tratamentul nu va oferi rezultatele așteptate, iar cei care încearcă această abordare pot suferi efecte secundare precum leziuni sau iritații ale pielii.

 
4. Se poate face epilare definitivă pe timpul verii?

Epilarea definitivă se poate face și în timpul verii, atâta timp cât se respectă recomandările primite de la specialiștii noștri. Veți primi indicații pentru perioada de dinaintea ședințelor cât și a celei de după, iar acest lucru este esențial pentru o procedură efectuată cu succes.

 
5. Este sigură epilarea definitivă cu laser? Poate cauza apariția cancerului?

Tehnologia de epilare definitivă cu laser folosește un fascicul de lumină. Acesta țintește bulbul firului de păr și îl elimină, fără să cauzeze leziuni țesuturilor din jurul acestuia. Studiile efectuate până în prezent arată că epilarea definitivă NU produce mutații la nivelul celulelor și nici nu cauzează lezarea ADN-ului.

 
6. Este epilarea definitivă cu laser o procedură costisitoare?

Cu siguranță, nu! Dacă luăm în calcul costurile săptămânale ale epilării clasice, disconfortul resimțit și timpul pierdut în salon, vom observa cu siguranță că epilarea definitivă este mult mai avantajoasă, inclusiv din punct de vedere financiar.

7. Există zone unde nu poate fi aplicată epilarea cu laser?

Epilarea cu laser se poate face pe toate zonele corpului, exceptând zonele sensibile precum nasul, ochii, canalul auditiv sau labiile inferioare vaginale.

8. Se poate efectua epilarea cu laser dacă am tatuaje?

Laserul acționează pe pigmentul firului de păr (melanina) iar tatuajul, fiind de fapt format din straturi de pigment pe piele, este detectat ca și melanină, provocând deformarea tatuajului sau arsuri ale pielii. Recomandarea este să se evite zonele unde există tatuaje mari sau, acoperirea acestora în cazul în care aceastea sunt mici.

9. Se pot epila cu laserul zonele cu multe alunițe?

Tratamentul de epilare definitivă cu laser se poate efectua pe zonele cu multe alunițe. Ca și în cazul zonelor cu tatuaje, indicele de melanină ridicat le face să aibă un aspect mai obscur decât restul pielii, iar laserul ar putea afecta negativ pielea. De aceea, alunițele vor fi acoperite înainte de a începe tratamentul de epilare definitivă iar în cazul în care acestea sunt într-un număr mare, este recomandat să fie evaluate în prealabil de către un medic dermatolog.

10. Epilarea definitivă este sigură chiar și pentru pielea sensibilă?

Epilarea cu laser este aprobată de către specialiști pentru toate tipurile de piele. Este o procedură nedureroasă, eficientă, care nu afectează sau sensibilizează pielea. Contraindicațiile intervin atunci când este vorba despre o boala fotosensibilă, așa cum este lupusul.

Poti citi mai multe despre epilarea definitiva cu laser si aici.