5 Trucuri pentru un Bronz de Invidiat

5 Trucuri pentru un Bronz de Invidiat

1. Exfolierea pielii

Exfoliaza pielea inainte de sedinta bronzare, apoi aplica o crema usoara, hidratanta pe toata suprafata pielii, in mod egal. Exfolierea pielii, presupune indepartarea celulelor moarte de la suprafata si este un proces necesar pentru a avea o piele neteda. Indepartarea celulelor moarte in exces este foarte importanta deoarece dupa indepartarea lor pielea are un aspect mai sanatos si mai tanar. Crema hidratanta are rolul de a calma si a netezi pielea, in urma exfolierii.

 
2. Creme si lotiuni speciale pentru solar

Foloseste o crema speciala pentru solar, inainte de expunere, acelereaza bronzul, dar in acelasi timp hidrateaza pielea. Cremele si lotiunile destinate exclusiv aparatelor de bronzatprotejeaza pielea de radiatiile specifice, prevenind imbatranirea prematura a pielii, arsurile solare si deshidratarea pielii. Nu se vor utiliza cremele de protectie pentru plaja, care sunt diferite, si confera protectie pentru soare, nu si pentru solar.

 
3. Hidratarea pielii dupa sedintele la solar

Dupa expunere, pielea trebuie hidratata cu un lapte de corp sau unt de corp, iar dus nu aveti voie decat dupa minim 2 ore de la ieșirea din solar. Deoarece lotiunea de bronzare continua sa lucreze si dupa ce s-a terminat sedinta de bronzare. Aparatul de bronzare emite radiaţii UV, care sunt absorbite de melanină, ceea ce face ca pielea să se închidă la culoare gradual, rezultând astfel bronzul. În timpul duşului, opreşti absorbţia radiaţiei UV, reducând eficacitatea bronzului.De aceea este recomandat sa nu faceti dus imediat dupa sedinta de bronzare , ci doar dupa 2-4 ore.

 
4. Rezultate si intretinere

Efectele folosirii solarului se observa dupa 4 ore de la utilizare. De aceea, se recomanda a se face pauza de 48 de ore intre sedinte. In funcție de rezultatele pe care doriți să le obtineți și de pigmentul pe care îl aveți, este indicat ca primele 4 -5 ședințe să le faceți la un interval de 1 – 2 zile, iar apoi intervalul va trenui marit. Pentru întreținerea bronzului este recomandată o ședință sau chiar doua pe săptămână.

 
5.  Hidratarea, cheia succesului!

Hidrateaza-te! Pielea este aproape 80% apa, iar atunci când te expui la soare mai mult timp, pierzi și multa apa. Hidratarea este unul dintre pașii cheie în rutina de îngrijire a pielii. Fără hidratare, pielea noastră își pierde fermitatea, elasticitatea și aspectul sănătos.

 

Afla mai multe despre bronzarea la solar aici.