De ce Epilare Definitiva cu Laser?

De ce Epilare Definitiva cu Laser?

Epilarea definitiva cu laser utilizeaza tehnologie sigura, de ultima generatie, care te scapa de parul nedorit din orice zona a corpului.

In orice perioada a anului si indiferent de culoarea pielii sau de grosimea firului de par. 

In plus, nu doare, nu da reactii adverse si, cu siguranta, nu provoaca boli precum cancerul!

Cum stim acest lucru? Majoritatea dispozitivelor (cu exceptia celor de tip replica), au fost testate riguros inainte. In studii clinice, desfasurate ani de zile iar acestea au o certificare FDA, care nu se obtine decat prin acele tehnologii sigure si de inalta performanta. Adica doar cele care chiar dau rezultate. 

Epilarea definitiva cu  laser afecteaza radacina firelor aflate in faza activa de crestere, cele aflate in repaus nu sunt afectate. Raza laser ajunge la o adancime de 2-5 mm sub piele in zona afectata, adancime la care se afla foliculul de par. La cea mai eficienta dozare nu se trece de aceasta distanta, astfel ca organele interne nu sunt afectate. Pigmentii de melanina din foliculii de par absorb radiatia laserului si se transforma in caldura. Temperatura din radacina parului ajunge la 60-70 de grade si astfel radacina firului de par este distrusa.

Intregul par de pe corpul uman se afla in 3 stadii diferite: anagen-activ, catagen-repaus si telogen-cadere. Din aceasta cauza nu este posibila eliminarea intregii pilozitati de pe corp intr-o singura sedinta. Durata tratamentului variaza in functie de culoarea tenului, de pigmentul parului si de grosimea si densitatea firelor.

Laserul actioneaza asupra firelor de par aflate in stadiul  anagen-activ. Durata de timp pe care un folicul pilos o petrece in faza anagen este determinata genetic.

 
Este epilarea definitiva cu laser… definitiva?

Epilarea definitiva are caracter defintiv – in sensul ca foliculii pilosii distrusi nu se mai refac atunci cand tratamentul este efectuat corect. 

Ce inseamna asta? Inseamna prin echipament de calitate, parametrii de lucru alesi corespunzator, algoritmul tratamentului respectat intocmai. Cu toate acestea, pe zona tratata pot aparea fire de par produse de alti foliculi. De aceea, se recomanda sedinte de intretinere o data sau de doua ori pe an.

 

In cat timp se vad rezultatele?

Fiecare persoana este diferita, asa ca numarul de sedinte de tratament necesare variaza de la individ la individ. Epilarea definitiva cu laser functioneaza atunci cand parul se afla in etapa activa de crestere.

Insa anumite parti de pe corp au o rata de crestere a firelor de par diferita si, prin urmare, ar putea sa dureze mai mult sau mai putin pana cand vei vedea rezultatele. Deoarece succesul epilarii definitive cu laser depinde foarte mult de zona pe care o tratezi. Majoritatea pacientilor au nevoie, in medie, de 6 pana la 8 (uneori chiar 10) sedinte, de tratament pentru a indeparta total parul de pe zona cu probleme.

Chiar dupa prima sedinta vei observa o reducere considerabila a firelor de par nedorite, iar cele care nu au fost distruse inca, vor creste mai lent si mai subtiri. Daca vrei sa vezi cele mai bune rezultate, trebuie sa fii consecvent.

 

Se poate face epilarea definitiva si vara sau nu?

Da, respectand indicatiile primite impreuna cu ultimele tehnologii din domeniu.

Inainte de toate, trebuie sa intelegem principiul de functionare al aparatelor de epilare definitiva. Se foloseste un fascicul de lumina care tinteste bulbul pigmentat al firului de par si il distruge fara sa afecteze tesuturile din jur. Practic, cu cat este pielea mai deschisa la culoare si  firul mai inchis la culoare cu atat absoarbe mai bine lumina si tratamentul va fi mai eficient.

Versus 3 Color aparatul de ultima generatie este sigur pe toate tipurile de piele, inclusiv bronzata si stie sa se concentreze asupra firului de par fara sa afecteze pielea din jur. De retinut! Riscuri exista la toate aparatele din lume, doar ca el se diminueaza pana la sub 1%. 

 

De ce merita sa investesti in epilarea definitiva cu laser? 

Daca toate argumentele de mai sus inca nu te-au convins, iata alte motive pentru care se merita sa alegi epilarea definitiva cu lase:

  • economisesti timp si bani pe termen lung
  • uiti de durere, de neplaceri, de foliculita, elimina si previne firele de par crescute sub piele
  • tratamentul nu are efecte secundare si reduce foarte mult riscul de infectii ale pielii
  • chiar si persoanele cu pielea sensibila pot apela la epilarea definitiva cu laser
  • permite epilarea parului de pe orice zona a corpului
 
Cum se desfasoara procedura de epilare definitiva cu laser?

In timpul tratamentului pacientul trebuie sa poarte o pereche de ochelari pentru a-si proteja ochii de lumina laserului indiferent de zona pielii ce necesita tratament. In timpul unei sedinte, esteticianul va emite cu ajutorul laserului impulsuri de lumina continue pe pielea pacientului ce necesita tratare (intr-o sedinta se pot trata mai multe zone, chiar si intreg corpul). Aceste impulsuri de lumina se vor simti ca niste mici intepaturi, insa disconfortul este eliminat de gelul de racire conductor special conceput pentru tratamentele laser.

 

Cat dureaza o sedinta?

In functie de numarul si suprafata zonelor tratate, o sedinta poate dura intre 5 minute (zona axilei), pana la 60 minute (intregul corp).

 

Cate sedinte sunt necesare?

Sunt necesare aproximativ 6-10 sedinte (in functie de nuanta tenului, grosimea si densitatea firelor de par, pigmentul parului), efectuate la 3-6 saptamani distanta.

 

Pasi de urmat inainte si dupa epilare:
  • Parul trebuie sa fie ras cu lama cu 1-2 zile  inainte de sedinta, firul de par sa aiba o lungime de 1 mm.
  • Se recomanda ca zona tratata sa nu fie expusa la soare/solar 2 zile inainte si dupa.
  • Se recomanda sa nu se foloseasca metode de smulgere cu 20 de zile inainte de epilare (doar lama este recomandata).
  • Intre sedinte, firele de par nu trebuie indepartate prin metode de smulgere, ci cu lama, foarfeca sau crema epilatoare; motivul este permiterea formarii radacinii firelor de par ce urmeaza a fi supuse la impulsuri.
  • Dupa incheierea ciclului de sedinte se recomanda 1 sau 2 sedinte de intretinere pe an.