De ce Epilare Definitiva cu Laser?

De ce Epilare Definitiva cu Laser?

  Epilarea definitiva cu laser utilizează tehnologie sigură, de ultimă generație, care te scapă de părul nedorit din orice zonă a corpului, în orice perioadă a anului, indiferent de culoarea pielii tale sau de grosimea firului de păr. În plus, nu doare, nu dă reacții adverse și, cu siguranță, nu provoacă boli precum cancerul! Cum știm acest lucru? Majoritatea dispozitivelor (cu excepția celor de tip replică), au fost testate riguros înainte, în studii clinice desfășurate ani de zile și au o certificare FDA, care nu se obține decât prin acele tehnologii sigure și de înaltă performanță, adică doar cele care chiar dau rezultate. 

    Epilarea definitiva cu  laser afectează rădăcina firelor aflate în faza activă de creștere, cele aflate în repaus nu sunt afectate. Raza laser ajunge la o adâncime de 2 – 5 mm sub piele în zona afectată, adâncime la care se află foliculul de păr. La cea mai eficientă dozare nu se trece de această distanță, astfel că organele interne nu sunt afectate. Pigmenții de melanină din foliculii de păr absorb radiația laserului și se transformă în căldură. Temperatura din rădăcina părului ajunge la 60-70 de grade și astfel rădăcina firului de păr este distrusă.

Întregul păr de pe corpul uman se află în 3 stadii diferite: anagen-activ, catagen-repaus și telogen-cădere. Din această cauză nu este posibilă eliminarea întregii pilozități de pe corp într-o singură ședință. Durata tratamentului variază în funcție de culoarea tenului, de pigmentul părului și de grosimea și densitatea firelor . Laserul actioneaza asupra firelor de par aflate in stadiul  anagen- activ. Durata de timp pe care un folicul pilos o petrece in faza anagen este determinata genetic.

Este epilarea definitiva cu laser… definitiva?

Epilarea definitiva are caracter defintiv – in sensul ca foliculii pilosii distrusi nu se mai refac atunci cand tratamentul este efectuat corect – echipament de calitate, parametrii de lucru alesi corespunzator, algoritmul tratamentului respectat intocmai. Cu toate acestea, pe zona tratata pot aparea fire de par produse de alti foliculi. De aceea, se recomanda sedinte de intretinere o data sau de doua ori pe an.

 

In cat timp se vad rezultatele ?

Fiecare persoană este diferită, aşa că numărul de şedinţe de tratament necesare pentru a scăpa defnitiv de părul nedorit variază de la individ la individ. Epilarea definitivă cu laser funcţionează atunci când părul se află în etapa activă de creştere. Însă anumite părţi de pe corp au o rată de creştere a firelor de păr diferită şi, prin urmare, ar putea să dureze mai mult sau mai puţin până când vei vedea rezultatele, deoarece succesul epilării definitive cu laser depinde foarte mult de zona pe care o tratezi. Majoritatea pacienţilor au nevoie, în medie, de 6 până la 8 (uneori chiar 10) şedinţe, de tratament pentru a îndepărta total părul de pe zona cu probleme.

Chiar dupa prima sedinta vei observa o reducere considerabila a firelor de par nedorite, iar cele care nu au fost distruse inca, vor creste mai lent si mai subtiri. Daca vrei sa vezi cele mai bune rezultate, trebuie să fii consecvent.

 

Se poate face epilarea definitiva si vara sau nu?

Da, respectând indicațiile primite împreună cu ultimele tehnologii din domeniu.

Înainte de toate, trebuie să înțelegem principiul de funcționare al aparatelor de epilare definitivă. Se folosește un fascicul de lumină care țintește bulbul pigmentat al firului de păr și îl distruge fără să afecteze țesuturile din jur. Practic, cu cât este pielea mai deschisa la culoare si  firul mai închis la culoare cu atât absoarbe mai bine lumina și tratamentul va fi mai eficient.

Versus 3 Color aparatul de ultima generatie este sigur pe toate tipurile de piele, inclusiv bronzată și știe să se concentreze asupra firului de păr fără să afecteze pielea din jur. De reținut! Riscuri există la toate aparatele din lume, doar că el se diminuează până la sub 1%. 

 

De ce merită să investești în epilarea definitiva cu laser? 

Dacă toate argumentele de mai sus încă nu te-au convins, iată alte motive pentru care se merită să alegi epilarea definitivă cu lase:

  • economisești timp și bani pe termen lung,
  • uiți de durere, de neplăceri, de foliculită, elimina si previne firele de par crescute sub piele
  • tratamentul nu are efecte secundare si reduce foarte mult riscul de infectii ale pielii
  • chiar si persoanele cu pielea sensibila pot apela la epilarea definitiva cu laser
  • permite epilarea parului de pe orice zona a corpului
 

  Cum se desfasoara procedura de epilare definitiva cu laser?

In timpul tratamentului pacientul trebuie să poarte o pereche de ochelari pentru a-și proteja ochii de lumina laserului indiferent de zona pielii ce necesită tratament.  În timpul unei ședințe, esteticianul va emite cu ajutorul laserului impulsuri de lumină continue pe pielea pacientului ce necesită tratare (într-o ședință se pot trata mai multe zone, chiar și întreg corpul). Aceste impulsuri de lumină se vor simți ca niște mici înțepături, însă disconfortul este eliminat de gelul de răcire conductor special conceput pentru tratamentele laser.

 

Cat dureaza o sedinta?

In functie de numarul si suprafata zonelor tratate, o sedinta poate dura intre 5 minute (zona axilei), pană la 60  minute (intregul corp).

 

Cate sedinte sunt necesare?

Sunt necesare aproximativ 6-10 ședințe (în funcție de nuanța tenului, grosimea și densitatea firelor de păr, pigmentul părului), efectuate la 3-6 săptămâni distanță.

 

Pasi de urmat inainte si dupa epilare:

  • Parul trebuie sa fie ras cu lama cu 1-2 zile  inainte de sedinta, firul de par sa aiba o lungime de 1 mm.
  • Se recomandă ca zona tratată să nu fie expusă la soare/solar 2 zile înainte și după.
  • Se recomandă să nu se folosească metode de smulgere cu 20 de zile înainte de epilare (doar lama este recomandată).
  • Între ședințe, firele de păr nu trebuie îndepărtate prin metode de smulgere, ci cu lama, foarfeca sau crema epilatoare; motivul este permiterea formării rădăcinii firelor de păr ce urmează a fi supuse la impulsuri.
  • După încheierea ciclului de ședințe se recomandă 1 sau 2 ședințe de întreținere pe an.