Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara reprezinta o modalitate de indepartare a parului nedorit de pe corp fiind durabila – firul creste in interval de 2-3 saptamani.

Epilarea cu ceara poate fi folosita cu succes pentru toate zonele corpului. Ne ajuta sa evitam taieturile, umflaturile si urmele inestetice lasate de alte metode de epilat. Procedura este simpla, mai ales daca apelam la ajutorul unei cosmeticiene. Iar durerea, desi e intensa, persista putin.


Poti opta fie pentru ceara traditionala/ elastica sau ceara la cartus, de unica folosinta. Daca te vei epila in permanenta cu ceara, firul de par va creste mai rar si mai fin, pentru ca este smuls din radacina.

Ceara de unica folosinta este ceara care nu se re-foloseste, ea poate fi cea de la cartus, liposolubila- se indeparteaza cu benzi de hartie  sau cea fierbinte, calda, ce se indeparteaza de mana si se foloseste pe zone inghinal, axila, facial.
Asadar, de unica folosinta nu este doar ceara la cartus, ci este cea care nu se re-foloseste, decanteaza.

Ce inseamna epilarea igienica?

Epilarea igienica presupune luarea tuturor masurilor de eliminare a transmiterii bacteriilor, virusurilor de la o persoana la alta uneori chiar de prevenire a infectarii unei alte parti a corpului, la aceeasi clienta.

Este bine sa fii foarte atenta daca persoana care te epileaza poarta manusi de unica folosinta in timpul procedurii de epilare. Foliculii sunt deschisi, uneori sangereaza, prin urmare, dezinfectarea si tratarea pielii este foarte importanta. Consumabilele trebuie sa fie de unica folosinta, plecand de la manusi si continuand cu servetele dezinfectante, spatule, dar si ceara.

Pentru ca epilarea cu ceara elastica sa fie una igienica, trebuie sa respectam cativa pasi:

  1. Cearceaful de hartie de pe intreg patul cosmetic proaspat schimbat si de unica folosinta;
  2. Folosirea manusilor;
  3. Aruncam fasia de ceara;
  4. Aruncam spatula dupa fiecare clienta;
  5. Aplicam ulei sau crema hidratanta.
Pentru o epilare cu ceara reusita, trebuie sa tinem cont de anumite sfaturi:
  • Pentru a obtine rezultate maxime, firul trebuie sa aiba cel putin jumatate de centimetru lungime.
  • Este recomandata exfolierea corpului inainte de epilare pentru a indeparta celulele moarte si pentru a ajuta firele sa iasa la suprafata, poate fi folosit orice produs exfoliant din comert.
  • Folositi dupa epilare creme si uleiuri hidratante pentru a preveni iritatiile.
  • Evitati expunerea la soare dupa epilare cel putin 24h.
Contraindicatii:

Datorita procedeului de smulgere a firului de par de la radacina, epilarea cu ceara este contraindicata in cazurile de varice, datorita sensibilitatii vaselor capilare.
Daca epiderma ta este sensibila esti predispusa la reactii alergice post epilare.