Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara reprezintă o modalitate de îndepărtare a părului nedorit de pe corp fiind durabilă – firul creşte în interval de 2-3 săptămâni.
Poţi opta fie pentru ceara traditională/ elastica sau ceara la cartuş, de unica folosinţă. Dacă te vei epila în permanenţă cu ceară, firul de păr va creşte mai rar şi mai fin, pentru că este smuls din radacină.

Ceara de unica folosinţă este ceara care nu se re-foloseşte, ea poate fi cea de la cartuş, liposolubilă- se indeparteaza cu benzi de hartie  sau cea fierbinte, caldă, ce se îndepărtează de mâna şi se foloseşte pe zone inghinal, axilă, facial.
Aşadar, de unică folosinţă nu este doar ceara la cartuş, ci este cea care nu se re-foloseşte, decantează.

 Ce înseamnă epilarea igienică?

Epilarea igienică presupune luarea tuturor măsurilor de eliminare a transmiterii bacteriilor, virusurilor de la o persoană la alta uneori chiar de prevenire a infectării unei alte părţi a corpului, la aceeaşi clientă.

 Este bine să fii foarte atentă dacă persoana care te epilează se spală pe mâni şi poartă mănuşi de unica folosinţă în timpul procedurii de epilare. Foliculii sunt deschişi, uneori sângerează, prin urmare, dezinfectarea şi tratarea pielii este foarte importantă. Consumabilele trebuie să fie de unica folosintă, plecând de la manuşi şi continuând cu şerveţele dezinfectante, spatule, dar şi ceara.

Pentru ca epilarea cu ceara elastica sa fie una igienica, trebuie sa respectam cativa pasi:

  1. Cearceaful de hartie de pe intreg patul cosmetic proaspat schimbat si de unica folosinta;
  2. Folosirea manuşilor;
  3. Aruncăm fâşia de ceară;
  4. Aruncăm spatula dupa fiecare fâşie aplicată/sau folosim folia specială;
  5. Aplicăm ulei sau cremă hidratantă.

Pentru o epilare cu ceara reuşită, trebuie să ţinem cont de anumite sfaturi:

  • Pentru a obține rezultate maxime, firul trebuie să aibă cel puțin jumătate de centimetru lungime.
  • Este recomandată exfolierea corpului înainte de epilare pentru a îndeparta celulele moarte şi pentru a ajuta firele să iasa la suprafaţă,poate fi folosit orice produs exfoliant din comert.
  • Folosiţi dupa epilare creme şi uleiuri hidratante pentru a preveni iritaţiile.
  • Evitaţi expunerea la soare după epilare cel putin 24h.

Contraindicaţii:

Datorită procedeului de smulgere a firului de păr de la rădăcină, epilarea cu ceară este contraindicată în cazurile de varice, datorită sensibilităţii vaselor capilare.
Dacă epiderma ta este sensibilă eşti predispusă la reacţii alergice post epilarea