Manichiura pe durata sarcinii

Manichiura pe durata sarcinii

Da, poti continua sa mergi la manichiura pe parcursul sarcinii, pentru a aplica oja semipermanenta sau unghii tehnice, fără teama si fara ca acest lucru le afecteze.

Nu există multe studii de specialitate care să analizeze principalele metode de înfrumusețare desfășurate pe parcursul sarcinii. Cu toate acestea, se pare că a-ți face manichiura, respectiv pedichiura în timpul sarcinii, este considerat un lucru sigur.

Din fericire, industria îngrijirii unghiilor a dezvoltat produse sigure de folosit chiar si pentru gravide. Unele companii au facut un pas înainte și au creat produse de îngrijire a unghiilor din care au fost excluse mai multe substanțe toxice, făcând aceste produse mai prietenoase pentru viitoarele mamici.

Siguranța este pe primul loc! Asigură-te că instrumentele folosite sunt sterilizate corespunzător, la  AUTOCLAV. Folosirea ocazională a produselor de îngrijire a unghiilor, într-un spațiu bine ventilat nu se asociază cu riscuri pentru femeile insarcinate.

Este adevărat că venirea pe lume a bebelușului pune capăt multor obiceiuri din ritualurile tale zilnice, dar te sfătuim să nu uiți complet de ele, ci să le înlocuiești cu soluții ingenioase. Printre acestea se numără și mersul frecvent la salon pentru îngrijirea manichiurii, timp pe care acum îl petreci în cu totul alte activități. Și totuși, trebuie să te ocupi în continuare de aspectul tău și de micile detalii ce-ți asigură o mai mare încredere în tine. 

După cum am menționat anterior, inamicul principal al proaspetelor mămici este timpul, și mai degrabă, lipsa lui. Acesta este motivul pentru care începi să aloci mai puțin timp ritualurilor simple de frumusețe și mai mult îngrijirii bebelușului. Pentru a te bucura totuși de o manichiură perfectă, te sfătuim să alegi oja semipermanenta, nu oja clasica. O manichiura scurta cu oja semipermanentă se realizeaza intr-un timp scurt si are o rezistenta de pana la 4 saptamani. Spălatul vaselor și contactul direct cu produsele de curățenie pot dăuna stratului de ojă, dar nu și dacă aceasta este semipermanentă.

În timpul sarcinii te-ai bucurat de o formă și textură minunată a părului și unghiilor, date fiind modificările hormonale și creșterea cantității de estrogen (hormon feminin). Aspectul acestora va suferi modificări vizibile dupa nastere, de aceea iti recomandam sa iti gasesti timp si pentru vizitele la salonul de infrumusetare!

Da, poti merge la manichiura  si pedichiura pe parcursul sarcinii. Pe langa asta poti face si alte activitati de beauty , cum ar fi masajul prenatal.

Previous Post
Masaj Anticelulitic