Masaj Anticelulitic

Masaj Anticelulitic

Masajul anticelulitic reprezinta tratamentul estetic prin care se diminueaza si se elimina celulita si reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de neplacutul aspect de „coaja de portocala”.

Masajul anticelulitic actioneaza favorabil pe zonele afectate de celulita (coapse, fese, abdomen) prin decompactarea nodulilor adiposi care formeaza celulita si stimularea circulatiei sangvine pe zona de tratat, deci o mai buna oxigenare a tesutului.

Impreuna cu o dieta adecvata, masajul anticelulitic contribuie la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor cu ajutorul sistemului limfatic si la tratarea retentiei hidrice cauzate de probleme hormonale, sedentarism si alimentatie nesanatoasa.

Beneficiile masajului anticelulitic
  • Elimina celulita si previne reaparitia ei
  • Reduce tesutul adipos
  • Scade circumferinta corporala
  • Imbunatateste elasticitatea pielii
  • Elimina toxinele
  • Mentine un tonus muscular bun
  • Stimuleaza circulatia
  • Previne si amelioreaza semnele imbatranirii
  • Combate stresul
 
Tipuri de masaj anticelulitic

Masajul anticelulitic manual este tratamentul traditional al celulitei, dar cu efecte vizibile, mai ales in cazul celulitei aflate in stadiu incipient, mai exact atunci cand aceasta nu este vizibila cu ochiul liber sau cand zona de tratat prezinta fragilitati capilare sau pielea este sensibila.

Se trateaza zona cu tehnici de masaj de intensitate variata, de la manevre rapide si cu presiune ridicata pana la miscari mai relaxante, placute: frictiuni, framantari, presiuni, lovituri usoare.

Produsul cosmetic folosit este de asemenea important, se folosesc creme si uleiuri anticelulitice cu puternic efect reducator si lipolitic pentru un rezultat mai rapid si de lunga durata.

Masajul anticelulitic vacuumatic

Masajul anticelulitic mecanizat se mai numeste si masaj endermologic si realizeaza o aspiratie in profunzime a tesutului adipos cu ajutorul aparaturii de ultima generatie cu vacuum.

Tesutul este aspirat si masat in acelasi timp, gradul de aspiratie poate fi ajustat in functie de stadiul de celulita, de cat de compactizati sunt nodulii de celulita care formeaza tesutul.

Se lucreaza cu o intensitate mai mica la inceputul tratamentului, urmand sa se creasca intensitatea pe masura ce tesutul capata un aspect mai neted si intensitatile mari nu provoaca disconfort.

Masajul cu bete de bambus

Masajul cu bete de bambus este un masaj pentru bunastare, un tratament ideal pentru remodelare corporala.

Masajul cu bambus este mai profund decat un simplu masaj anticelulitic si de remodelare coporala, si insumeaza efectele benefice ale masajului de drenaj limfatic pentru detoxifierea organismului si ale masajului de relaxare, revitalizand organismul si redand starea generala de bine.

 
Cate sedinte sunt necesare pentru rezultate optime? 

Numarul de sedinte de masaj anticelulitic poate varia in functie de grasimea acumulata in tesuturi si excesul ponderal al persoanei in cauza. In principiu, se recomanda 2-3 sedinte  de masaj pe saptamana, minimul de sedinte recomandate este de 10. Pentru intretinere o sedinta pe saptamana.

!Pentru a accelera rezultatele combina masajul anticelulitic cu impachetari la termocuverta!

 
Cum se desfasoara terapia?

La Atelier Infrumusetare, masajul anticelulitic nu doare, fiind in acelasi timp eficient! Ai incredere in specialistii nostri!

Spre deosebire de alte tipuri de masaj, terapeutul actioneaza insistent asupra zonelor problematice. Acest masaj vizeaza zonele afectate, cum ar fi : coapse, fese, abdomen, brate. Desi intensitatea masajului este sporita, nu se ajunge insa la senzatia propriu-zisa de durere.

Conceptia potrivit careia masajul anticelulitic s-ar baza pe ,,strivirea” celulelor grase si ca ar trebui sa fie cat mai dureros este complet gresita ! Numeroase studii, realizate de medici si specialisti, demonstreaza faptul ca volumul celulelor grase scade numai prin reactivarea circulatiei !

Comunicarea este esentiala –  in viata, in general, dar si atunci cand mergi la un salon ! Nu ezita sa vorbesti deschis cu echipa noastra despre intensitatea masajului anticelulitic pe care o doresti !

Fiecare persoana suporta masajul si intensitatea apasarilor in mod diferit, in functie de sensibilitatea personala. Ceea ce pentru unii este doar un masaj obisnuit, pentru cei mai sensibili poate sa fie deja ,,durere”.

Contraindicatii
  • afectiuni maligne sau cu potential de malignizare prin masaj
  • afectiuni cutanate (boli de piele)
  • afectiuni inflamatorii osoase si osteoarticulare
  • tromboflebite si tromboze
  • afectiuni cardiovasculare acute
  • afectiuni pulmonare acute
  • afectiuni acute ale tubului digestive
  • manifestari hemoragice

 

Alături de tratamentul ales se recomandă un consum moderat de calorii zilnic, în funcţie de activitatea fizică sau intelectuală efectuată. Niciun tratament corporal nu poate asigura rezultate garantate dacă nu este asociat cu recomandări specifice în privinţa igienei alimentare, stilului de viaţă sanatos asociat cu sport și folosirea produselor la domiciliu.