Masaj Anticelulitic

Masaj Anticelulitic

 

Masajul anticelulitic reprezinta tratamentul estetic prin care se diminueaza si se elimina celulita si reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de neplacutul aspect de „coaja de portocala”.

Masajul anticelulitic actioneaza favorabil pe zonele afectate de celulita (coapse, fese, abdomen) prin decompactarea nodulilor adiposi care formeaza celulita si stimularea circulatiei sangvine pe zona de tratat, deci o mai buna oxigenare a tesutului.

Impreuna cu o dieta adecvata, masajul anticelulitic contribuie la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor cu ajutorul sistemului limfatic si la tratarea retentiei hidrice cauzate de probleme hormonale, sedentarism si alimentatie nesanatoasa.

Beneficiile masajului anticelulitic
 • Elimină celulita şi previne reapariţia ei
 • Reducerea ţesutului adipos
 • Scade circumferinţa corporală (scad măsurile hainelor !)
 • Imbunătăţeşte elasticitatea pielii
 • Eliminarea toxinelor
 • Menţinearea unui bun tonus muscular
 • Stimulează circulaţia
 • Previne şi ameliorează semnele îmbătrânirii
 • Combaterea stresului
Tipuri de masaj anticelulitic
Masajul anticelulitic manual

Masajul anticelulitic manual este tratamentul traditional al celulitei, dar cu efecte vizibile, mai ales in cazul celulitei aflate in stadiu incipient, mai exact atunci cand aceasta nu este vizibila cu ochiul liber sau cand zona de tratat prezinta fragilitati capilare sau pielea este sensibila.

Se trateaza zona cu tehnici de masaj de intensitate variata, de la manevre rapide si cu presiune ridicata pana la miscari mai relaxante, placute: frictiuni, framantari, presiuni, lovituri usoare.

Produsul cosmetic folosit este de asemenea important, se folosesc creme si uleiuri anticelulitice cu puternic efect reducator si lipolitic pentru un rezultat mai rapid si de lunga durata.

Masajul anticelulitic vacuumatic

Masajul anticelulitic mecanizat se mai numeste si masaj endermologic si realizeaza o aspiratie in profunzime a tesutului adipos cu ajutorul aparaturii de ultima generatie cu vacuum.

Tesutul este aspirat si masat in acelasi timp, gradul de aspiratie poate fi ajustat in functie de stadiul de celulita, de cat de compactizati sunt nodulii de celulita care formeaza tesutul.

Se lucreaza cu o intensitate mai mica la inceputul tratamentului, urmand sa se creasca intensitatea pe masura ce tesutul capata un aspect mai neted si intensitatile mari nu provoaca disconfort.

Masajul cu bete de bambus

Masajul cu bete de bambus este un masaj pentru bunastare, un tratament ideal pentru remodelare corporala.

Masajul cu bambus este mai profund decât un simplu masaj anticelulitic si de remodelare coporala, si insumeaza efectele benefice ale masajului de drenaj limfatic pentru detoxifierea organismului si ale masajului de relaxare, revitalizând organismul si redând starea generala de bine.

Cate sedinte sunt necesare pentru rezultate optime? 

Numarul de sedinte de masaj anticelulitic poate varia in functie de grasimea acumulata in tesuturi si excesul ponderal al persoanei in cauza. In principiu, se recomanda 2-3 sedinte  de masaj pe saptamana, minimul de sedinte recomandate este de 10. Pentru intretinere o sedinta pe saptamana.

!Pentru a accelera rezultatele combina masajul anticelulitic cu impachetari la termocuverta!

Cum se desfasoara terapia?

La Atelier Infrumusetare, masajul anticelulitic nu doare, fiind în acelaşi timp eficient! Ai încredere în specialiştii noştri!

Spre deosebire de alte tipuri de masaj, terapeutul acţionează insistent asupra zonelor problematice. Acest masaj vizează zonele afectate, cum ar fi : coapse, fese, abdomen, braţe. Deşi intensitatea masajului este sporită, nu se ajunge însă la senzaţia propriu-zisă de durere.

Concepţia potrivit căreia masajul anticelulitic s-ar baza pe ,,strivirea” celulelor grase şi că ar trebui să fie cât mai dureros este complet greşită ! Numeroase studii, realizate de medici şi specialişti, demonstrează faptul că volumul celulelor grase scade numai prin reactivarea circulaţiei !

Comunicarea este esenţială –  în viaţă, în general, dar şi atunci când mergi la un salon ! Nu ezita să vorbeşti deschis cu echipa noastră despre intensitatea masajului anticelulitic pe care o doreşti !

Fiecare persoană suportă masajul şi intensitatea apăsărilor în mod diferit, în funcţie de sensibilitatea personală. Ceea ce pentru unii este doar un masaj obişnuit, pentru cei mai sensibili poate să fie deja ,,durere”.

Contraindicatii
 • afecţiuni maligne sau cu potenţial de malignizare prin masaj,
 • afecţiuni cutanate (boli de piele)
 • afecţiuni inflamatorii osoase şi osteoarticulare
 • tromboflebite şi tromboze,
 • afecţiuni cardiovasculare acute,
 • afecţiuni pulmonare acute,
 • afecţiuni acute ale tubului digestive,
 • manifestări hemoragice,

Alături de tratamentul ales se recomandă un consum moderat de calorii zilnic, în funcţie de activitatea fizică sau intelectuală efectuată. Niciun tratament corporal nu poate asigura rezultate garantate dacă nu este asociat cu recomandări specifice în privinţa igienei alimentare, stilului de viaţă sanatos asociat cu sport și folosirea produselor la domiciliu.