Peeling chimic

Peeling chimic

Peeling-ul chimic este o procedura dermato-cosmetica, non-invaziva. Consta in indepartarea straturilor de celule moarte de la suprafata pielii (exfoliere) si stimularea producerii de noi celule (regenerare celulara). Peeling-ul are ca scop imbunatatirea aspectului pielii. Peelingul chimic determina netezirea si uniformizarea pielii, fiind un tratament nedureros si cu rezultate vizibile intr-un timp scurt, ce poate fi realizat in egala masura atat de femei, cat si de barbati.

Peeling-urile chimice DERMEDICS® – cele mai eficiente si sigure

DERMEDICS™ prezinta o gama avansata de peeling-uri chimice specifice, produse sigure, eficiente, care sunt usor de utilizat si de controlat. Gama permite tratarea hiperpigmentarii, semnele procesului de imbatranire si preocuparile estetice, cum ar fi acneea si alte imperfectiuni. Tratamentele ar  trebui sa inceapa cu timp mai mic de actiune si sa creasca in functie de tipul de piele, toleranta si rezultatul urmarit. Peeling-urile sunt selectate in functie de natura cauzei si ceea ce trebuie tratat, precum si caracteristicile individuale ale pacientilor, in special de tipul pielii.

Obiectivele peeling-urilor chimice:
 • purifica si oxigeneaza pielea, lasand-o hidratata si fara impuritati;
 • aspect de pori inchisi, o textura imbunatatita a pielii, imbunatateste grosimea stratului epidermic;
 • omogenizeaza culoarea pielii, oferind luminozitate si netezeste imperfectiunile cutanate ale pielii;
 • reduce si atenueaza leziunile pigmentare, oferind un efect de depigmentare;
 • reduce acneea si imbunatateste aspectul cicatricilor;
 • se adreseaza efectelor imbatranirii pielii: ridurilor de expresie, a celor profunde si a flaciditatii.

 

Cand se efectueaza peelingul chimic?

Peelingul chimic se recomanda sa fie efectuat in perioada rece, dar acum datorita evolutiei tehnologiei din acest domeniu, un stfel de tratament se poate realiza pe tot parcursul anului. Bineinteles, intensitatea si concentratia difera in functie de perioada din an.

 

Cum se realizeaza peelingul chimic?

Alegerea tipului de peeling si a substantei folosite se personalizeaza in urma unei consultatii. In functie de: tipul de piele, afectiunile prezente si dorintele clientei.

Inainte de inceperea peeling-ului, zona tratata se degreseaza cu ajutorul unei solutii de curatare, pentru a indeparta grasimile de la suprafata pielii. Ulterior, se aplica substanta (acid glicolic, acid lactic, acid mandelic etc.). Se asteapta timp de 3-5 minute, urmand a fi indepartata cu solutii de neutralizare sau clatire.

 

Cum decurge perioada de recuperare?

Dupa realizarea unui peeling chimic, pielea va fi mai sensibila decat de obicei. Este esential sa evitati expunerea la razele ultraviolete in timpul si dupa procesul de vindecare. Trebuie mentionat ca pielea poate ramane sensibila la soare o anumita perioada dupa realizarea procedurii cosmetice. Se recomanda sa utilizeze in mod constant o crema de fotoprotectie cu factor SPF minim 30.

 Peelingul conduce, de obicei, la o piele rosiatica,  uneori urmata de o perioada de exfoliere controlata, care se incheie in 3 pana la 7 zile. De asemenea, pentru a creste confortul clientei este indicat sa se utilizeze o crema cu rol hidratant si antiinflamator.

Peeling-urile superficiale pot fi repetate la intervale de 1-4 saptamani, in functie de rezultatul dorit.

 

Care sunt tipurile de acizi folositi in peeling-urile chimice?

Peeling-ul Mandelic de la DERMEDICS a fost creat pentru a fi utilizat pe tipurile de piele 1-6,iar durata depinde de tipul pielii clientului si reactiile care pot aparea. Acidul mandelic se obtine din hidroliza extractului de migdale amare si prezinta proprietati keratolitice anti-seboreice in plus fata de activitatea antibacteriana importanta asupra microorganismelor de pe suprafata pielii cu tendinta acneica. Exfolierea este indicata pentru acnee (ten gras) cat si pentru pielea predispusa la acnee, cu proprietati anti-seboreice si reglarea excesului de sebum.

Beneficii: Uniformizeaza tenul si actioneaza in hiperpigmentare, mai ales asupra pielii expuse la razele UV.

Peeling-ul Lactic stimuleaza formarea de noi fibre de colagen si elastina, ideal pentru tratamentul cosmetic al primelor riduri si al foto-imbatranirii. Acidul lactic – din lapte acru sau iaurt, avand o putere mare de hidratare, este o componenta de baza in protectia pielii. Peeling-ul Lactic combina toate proprietatile din acest acid intr-un peeling anti-imbatranire, ce recontureaza trasaturile, reduce daunele provocate de soare, imbunatateste textura, tonusul si aspectul pielii. In general, activeaza formarea colagenului si elastinei si de asemenea formarea de alte substante la nivelul dermului. Acizii lactici de albire cu proprietati ce contribule la realizarea unei nuante uniforme a pielii, reducand petele de origine melanica.

Peeling-ul glicolic este un Alphahidroxiacid din trestie de zahar cu proprietati anti-imbatranire excelente. Un acid organic bogat in vitamine, minerale, hormoni vegetali. Acidul glicolic din trestie de zahar stimuleaza crearea de colagen si regenerarea celulelor pielii. 

Indicatii: terapie intensiva pentru piele, tratament anti-imbatranire pentru a reduce ridurile de expresie sau liniile, precum si a oferi hidratare si netezire.

Contraindicatii ale peeling-ului chimic:

 

 • sarcina si alaptare;
 • infectii active ale pielii (herpes, impetigo);
 • plagi deschise;
 • tratamente sistemice cu retinoizi (Sotret, Roaccutane) in ultimele 6 luni;
 • boli autoimune (lupus eritematos, sarcoidoza)
 • pacienti cu tendinta de a se cicatriza anormal (cicatrici hipertrofice sau keloide)
 • pacient necooperant, asteptari nerealiste.
 
 
 
Programari:  +40 740 071 009