Unghii tehnice – Manichiura cu gel

Unghii tehnice – Manichiura cu gel

O modalitate excelenta pentru a te simti eleganta si feminina este alegerea unei manichiuri deosebite cu gel/unghii tehnice. Daca se mai adauga putina arta, cateva strasuri si o nuanta in tendintele actuale, atunci cu siguranta increderea si buna dispozitia te vor invalui!

Ȋţi rozi unghiile? Sau sunt casante și fragile? Cu ajutorul unghiilor tehnice poţi obţine o manichiură perfectă într-un timp scurt. Iar cu ajutorul materialelor speciale, unghia poate fi remodelată complet, de la formă până la lungime.

Pentru ca, spre deosebire de acele lucruri care dureaza o zi sau putin mai mult, o manichiura cu gel poate dura pana la 4-5 saptamani. Te intrebi cum este posibil acest lucru?

Atunci cand folosesti o oja obisnuita, nu trec nici trei zile pana cand manichiura sa fie ciobita. Sau poate nu s-a uscat suficient si e deja inestetica. Trebuie sa stii ca datorita formulei de uscare rapida si compozitiei gelului, te vei putea bucura de unghii frumoase o perioada mare de timp.

Inca nu ai incercat acest tip de manichiura cu gel? In cele ce urmeaza vei afla toate informatiile necesare. Te vei convinge ca este cea mai buna alegere pe care poti sa o faci pentru unghiile tale.

 
Ce sunt unghiile tehnice/ manichiura cu gel?

Manichiura cu gel necesita cateva etape suplimentare fata de manichiura cu oja semipermanenta. Straturile de gel aplicate necesita o lumina LED pentru a se usca, astfel incat sa se transforme intr-un plastic dur. Utilizarea unui astfel de gel va ajuta la crearea unei manichiuri rezistente, deoarece gelul este transformat intr-un plastic dur ce adereaza perfect pe unghie.

Bineinteles ca tuturor ne apare in minte intrebarea daca se merita sa optezi pentru o manichiura cu gel. Poate fi destul de plictisitor sa porti aceeasi manichura saptamani intregi. Insa, raspunsul devine mult mai clar atunci cand te afli in situatia de a pleca intr-o calatorie ce dureaza o perioada mai lunga de timp si iti doresti sa arati impecabil zi de zi.

Sunt daunatoare unghiile tehnice?

Raspunsul este nu. Gelul nu este daunator pentru unghii, insa este necesar ca acesta sa fie aplicat intr-un mod profesional. Astfel, daca nu exista nici un fel de pregatire, daca nu este aplicat corect sau daca este indepartat gresit, el poate deveni daunator unghiilor. Ideea ca acest tip de manichiura cu gel este daunatoare unghiilor, se datoreaza in mare parte faptului ca acest gel este mai dificil de indepartat.

Exista, de asemenea, mitul conform caruia gelul nu va mai permite unghiilor naturale sa respire, acesta atasandu-se complet de ele. Insa, ar trebui cunoscut inca de la inceput faptul ca unghiile nu respira.
Doug Schoon, renumitul om de stiinta, autor si educator cu experienta de peste 30 ani in industria produselor cosmetice si a ingrijirii personale, ne spune într-una din cartile sale: ca unghia nu trebuie sa respire. Nu exista nicio dovada care sa sustina acest mit.
Placa unghiala nu are viata, nu are niciun „sistem respirator” sau o alta capacitate de a absorbi aerul in ea.

Asadar, unghiile nu necesita o sursa externa de alimentare cu aer si nici nu inspira sau expira. Oxigenul necesar unghiei vine in proportie de 100% prin matricea unghiala si din circulatia sangvina. Deci, 0% din sursa externa. Pentru ca placa unghiala sa creasca si sa functioneze normal, fluxul de resurse necesare spre si dinspre ea, se realizeaza prin sange. Daca placa unghiala este acoperita cu orice produs pentru unghii, umezeala si uleiurile naturale vor trece prin ea mai lent decat este normal, dar acestea nu vor fi captive. Doug, ne spune ca, procentul de umiditate creste cu 10-15% si cel de ulei natural cu doar 1-2%. Iar rolul uleiului si al apei din placa unghiala au menirea de a face unghia mai flexibila si atat.

Cum se indeparteaza in siguranta gelul de pe unghii?

Cuticulele si patul unghiei sunt importante, caci acestea sunt formate din tesut viu, de aceea trebuie sa existe o atentie deosebita in timpul procesului de aplicare si indepartare a unghiilor tehnice. Cand se doreste indepartarea manichiurii cu gel, acest lucru se realizeaza intr-un salon de infrumusetare. Nu trebuie smulse unghiile formate din gel! Ele vor fi inlaturate prin piliere, cu multa atentie, pentru a nu rani placa unghiala naturala.

Mai mult decat atat, daca e necesar, gelul poate fi indepartat si acasa. Ce-i drept, printr-un proces mai anevoios cu ajutorul acetonei, a foliei de aluminiu si a dischetelor demachiante. Gelul se va inmuia, putandu-se indeparta cu o spatula, insa nu incurajam aceasta practica.

Recomandam ca unghiile sa fie scurtate prin pilire, pentru a evita craparea gelului. De asemenea, intreg procesul de intretinere al manichiurii cu gel, este recomandat a se realiza la salon, de catre specialist. Intretinerea manichiurii cu gel se poate realiza in functie de preferinte, de la 3 pana 5 saptamani sau cand este necesar.

Siguranta TA, prioritatea NOASTRA!

 

Sterilizarea instrumentarului se face la AUTOCLAV! Normele de igiena sunt respectate intocmai cum prevede legea!

Previous Post
Epilarea cu ceara
Next Post
Masaj Terapeutic